Juha Rytkönen haastaa maailman kärkikuskit legendaarisella Span radalla – ”Tuumaakaan ei anneta periksi”

Juha Rytkönen lähtee luottavaisin mielin rallicrossin MM-sarjan kauden kuudenteen osakilpailuun Belgiaan tulevana viikonloppuna.

30-vuotias suonenjokinen tavoittelee paikkaa finaalissa. Haaste on kova, mutta Rytkönen osoitti Ruotsin Höljesissä elokuun lopussa, että kaiken loksahtaessa kohdilleen paikka finaalissa ei ole haihattelua.

– Tunnelmat ennen Belgian osakilpailua ovat erinomaiset. Tavoitteena on ajaa nousujohteinen viikonloppu ja nostaa vauhtia koko ajan. Uskon, että meillä on mahdollisuudet taistella finaalipaikasta. Siellä sitten taas kaikki on mahdollista, Rytkönen summaa.

Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla kilpaileva Rytkönen ei ole aiemmin ajanut kilpaa legendaarisella Span moottoriradalla, mutta suomalaistykki uskoo radan sopivan sekä miehelle että autolle.

– Span rata sopii meille paremmin. Se on enemmän tyypillinen rallicross-rata, jossa on myös paljon soraosuuksia toisin kuin edellisessä kisassa Latviassa, jossa ajettiin vain asvaltilla. Span kaltainen rata sopii minulle paremmin kuin rata-ajo-ominaisuuksia pelkästään vaaliva rata, Rytkönen toteaa.

– Uskon ja toivon, että olemme huomattavasti lähempänä kärkeä kuin Latviassa. On tärkeää saada säädöt ja ajofiilis osumaan kohdilleen. Sitä myötä vauhti kasvaa taatusti. Lähdetään laittamaan maailman kärkikuskeille kapuloita rattaisiin.

Juha Rytkönen tavoittelee finaalipaikkaa Belgiassa. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Rytkönen ja suomalaistiimi Betomik Racing lähtevät Belgiaan ennakkoluulottomasti haastamaan lajin supertähdet.

– Me taistelemme joka sijoituksesta ihan varmasti, eikä tuumaakaan anneta periksi. Automme on ollut luotettava koko kauden ajan ja siitä iso kiitos tiimille. He ovat tehneet mahtavaa työtä, Rytkönen sanoo.

– Odotukset ovat korkealla, mutta jotta ne saa lunastettua, pitää myös miehen olla ensimmäisestä lähdöstä asti hereillä. Olemme ajaneet tosi ehjiä kisaviikonloppuja koko kauden ja sitä tavoittelemme jälleen.

Belgiassa ajetaan perinteinen MM-kisaviikonloppu, kun lauantain ja sunnuntain aamupäivän aikana kisataan ensin neljä alkuerälähtöä, joiden jälkeen vuorossa ovat välierät ja finaali.

– Se sopii itse asiassa meille paremmin kuin Latvian formaatti, kun ajettiin kaksi MM-osakilpailua yhden viikonlopun aikana. Nyt on paremmin aikaa miettiä ja tehdä mahdollisia säätömuutoksia autoon. Ei ole koko ajan niin hirveä kiire. Tavallaan se vähän helpottaa, Rytkönen aprikoi.

Alkukauden aikana yhtä vaille kaikki osakilpailut ajanut Rytkönen on MM-sarjan pistetilanteessa yhdeksäntenä ennen Span viikonloppua.