Juha Rytkönen hamuaa finaaliin Barcelonan MM-osakilpailussa – ”Ei se mikään mahdottomuus ole”

Juha Rytkönen starttaa tulevana viikonloppuna uransa toiseen rallicrossin MM-osakilpailuun.

Suonenjokinen lähtee hyvin valmistautuneena MM-kauden avaavaan Barcelonan kisaan.

– Mitä muutakaan sitä voi olla kuin intoa täynnä niin kuin ilmapallo. Fiilikset ovat mahtavat. On erittäin mukavaa päästä taas ajamaan pitkästä aikaa, Rytkönen sanoo.

– Valmistautuminen on ainakin tehty huolellisesti. Sen suhteen mitään ei olisi voitu tehdä toisin. Toki vauhdin näkee vasta sitten, kun kisat alkavat.

Rytkönen on treenannut uutta rataa virtuaalisesti etukäteen. Yhtään korttia ei ole jätetty kääntämättä.

– Olen katsonut paljon videoita aiemmilta vuosilta, koska en ole aiemmin käynyt edes koko radalla. Myös uudella simulaattorillani olen treenannut, Rytkönen valottaa.

Suomalaistiimi Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla kilpaileva Rytkönen janoaa finaaliin. Tavoite on kova, sillä Rytkönen kilpailee Kataloniassa ensimmäistä kertaa. Nöyristelemään ei silti lähdetä, vaikka vastustajat ovat maailman eliittiä.

– Tärkeintä on saada ehjät ajot ja saada kehitettyä vauhtia viikonlopun aikana. Hienoa myös olisi, jos saataisiin niin sanotusti pidettyä paketti ehjänä kasassa, suomalaiskomeetta kertoo.

– Minulla on erittäin kova tavoite: finaalipaikka. Ei se mikään mahdottomuus ole, jos kaikki loksahtaa kohdilleen. Sinne tähtäin on aina asetettu. Finaalissa voi sitten taas tapahtua ihan mitä vain, Rytkönen miettii.

Betomik Racingin Ford Fiesta Supercar on saanut komean värityksen.

Rytkönen säväytti ajamalla viime kesänä MM-debyytissään heti toiseksi. Uusi tiimi ja uusi rata tuovat omat haasteensa viikonlopun kisaan, mutta pian 30 vuotta täyttävä rattimies on valmis kamppailuun.

– Tehdään hommat niin hyvin kuin pystytään ja ajetaan täysillä. Taatusti taistellaan sijoituksista hamaan tappiin asti, Rytkönen päättää.

Barcelonan radalla ajetaan perjantaina kaksi ensimmäistä Supercar-luokan alkuerää. Lauantaina kaasutellaan kaksi viimeistä alkuerää sekä välierät ja finaali.

Rytkösen kausi jatkuu Barcelonan jälkeen Saksan Nürburgringillä heti seuraavalla viikolla. Saksassa ajetaan viikonlopun aikana kaksi MM-osakilpailua.