Juha Rytkönen hamuaa menestystä legendaarisesta MM-osakilpailusta

Juha Rytkönen starttaa uransa kolmanteen rallicrossin MM-sarjan kisaviikonloppuun, kun kauden 2021 toinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna legendaarisella Höljesin radalla Ruotsissa.

Sesongin avauskilpailussa Barcelonassa heinäkuussa Rytkösen taival katkesi välieriin. Suonenjokinen on testannut suomalaisen Betomik Racing -tallin Ford Fiesta Supercaria Kouvolan Tykkimäen radalla ennen Ruotsin osakilpailua.

– Fiilikset ennen Höljesiä ovat erittäin hienot. Hyvä maku jäi testeistä. Mielenkiinnolla lähdetään katsomaan, mitä saimme aikaiseksi, 30-vuotias rallicross-ässä sanoo.

– Finaalipaikka on tavoitteena. Se vaatii autolta lisää suorituskykyä, mutta myös miehen pitää olla iskussa. Kun koko paketti loksahtaa kohdilleen, finaalipaikka on täysin mahdollinen.

Rytkönen kisaa nyt ensimmäistä kertaa perinteikkäässä rallicross-pyhätössä Värmlannissa. Rata sijaitsee Höljesin pikkukylässä lähellä Norjan rajaa.

– Siellä mennään varmasti aika kovaa. Rata vaikuttaa erittäin tekniseltä. Varmasti on haastavaa löytää hyvä rytmi ja oikeat ajolinjat. Mielenkiintoinen viikonloppu on luvassa, Rytkönen povaa.

– Kaikki ovat sanoneet, että tämä rata ja tapahtuma pitää päästä kokemaan. On upeaa, että se toteutuu nyt minun osaltani ja vieläpä kaikkein kovimmassa luokassa.

Fiesta Supercarin kanssa töitä on tehty yhdessä Betomik Racingin tiimin kanssa.

– Pääasia on, että olisi nähtävissä kehitystä kauden ensimmäisestä kisasta. Tähtäämme finaaliin, mutta on tärkeää onnistua hyvin heti alkuerissä, jotta saa hyvän lähtöpaikan semifinaaleissa. Hereillä on oltava alusta asti, Rytkönen summaa.

Höljesin MM-rallicross starttaa lauantaina kaksilla alkuerillä. Sunnuntaina ajetaan niin ikään kaksi viimeistä alkuerävaihetta sekä välierät ja finaali.