Juha Rytkönen mukana myös Ruotsin MM-rallicrossissa

Juha Rytkönen on mukana rallicrossin MM-sarjan toisessa osakilpailussa reilun kahden viikon kuluttua Ruotsissa. Suonenjokinen kisaa kauden avanneen Barcelonan koitoksen tavoin myös Höljesin radalla suomalaistiimi Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla.

Kataloniassa 30-vuotias Rytkönen selvitti tiensä välieriin saakka, mutta vauhti ei aivan riittänyt finaaliin. Ruotsin kisaa Rytkönen odottaa jo vesi kielellä.

– Höljes on varmasti yksi legendaarisimmista crossiradoista ja -tapahtumista ylipäätään. On upeaa päästä sinne ajamaan, vaikka en ole koskaan siellä käynytkään. Kaikki ovat kehuneet rataa ja tapahtumaa. Onhan tämä mahtava juttu, että saimme asiat järjestymään, Rytkönen hehkuttaa.

Liki vuoden ajotauon jälkeen on erittäin tärkeää, että kauden toinen MM-osakilpailu on edessä nopeasti Barcelonan avausviikonlopun jälkeen.

– On tosi tärkeää päästä heti taas ajamaan. Se on nyt ihan eri juttu lähteä viivalle, kun ei ole sitä vuoden taukoa alla, Rytkönen toteaa.

– Tarkoitus on tehdä paljon töitä ennen Höljesin viikonloppua. Auto on ollut jo työn alla, mutta vielä ei ole muutoksia päästy testailemaan. Ajamme ainakin kahteen kertaan testiä ja yritämme löytää vähän lisää kyytiä.

Avauskisan asvalttibaanan jälkeen Höljesin legendaarisen radan pitäisi sopia suomalaiskuskille selvästi paremmin. Kun myös autoa saadaan vielä viritettyä nopeammaksi, tavoite finaalipaikasta on realistinen.

– Rata on enemmän sellainen, mitä olen itse täällä Suomessa ajanut. Soraa on enemmän, sillä Barcelonan rata oli oikeastaan kokonaan asvalttia ja hyvin nopea rata muutenkin. Se oli hiton vaikeaa aluksi. Nyt on siinä mielessä helpompaa lähteä, koska rata on sellainen, jota olen tottunut ajamaan, Rytkönen summaa.

Rytkösen ja Betomik Racingin suunnitelmissa on kiertää tällä kaudella vähintään neljä MM-osakilpailua. Ruotsin kisaviikonlopun jälkeen seuraavana vuorossa on todennäköisesti Latvian tuplakisat syyskuun puolivälissä.

Höljesin MM-osakilpailu starttaa perjantaina 20. elokuuta. Välierät ja finaali ajetaan sunnuntaina.