Juha Rytkönen tähdittää Hyvinkään SM-rallicrossia – ”Takki auki ei voi lähteä”

Rallicrossin MM-sarjassa tällä kaudella ajava Juha Rytkönen tekee ensi viikonloppuna visiitin myös kotimaiseen arvosarjaan. Suonenjokinen osallistuu lauantaina ajettavaan Hyvinkään SM-osakilpailuun MM-radoilta tutulla Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla.

Rytkönen oli mukana Mikko Ikosen johtaman Betomik Racing -tallin kanssa MM-kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa Barcelonassa ja Höljesissä. Hyvinkäällä Rytkösen tavoitteena on tietenkin menestyä, mutta ennen kaikkea saada lisää varmuutta tekemiseen.

– Homma lähti liikkeelle siitä, että Mikko halusi lisää varmuutta ja rutiinia kuskille. Tällainen kisa on siihen paras mahdollisuus. Toiveissa on sadekeli, sillä sateessa emme ole ajaneet vielä metriäkään, Rytkönen sanoo.

Rytkönen tiedostaa, että SM-sarjassa ei voi lähteä soitellen sotaan.

– Missään nimessä ei voi takki auki sännätä kilpailemaan. Jere (Kalliokoski) on voittanut kaikki tämän kauden kisat ja tulee ajamaan erittäin kovaa. On siellä monta muutakin nimeä, jotka varmasti ovat kahinoissa mukana, vuoden 2019 Supercar-luokan Suomen mestari kertoo.

MM-sarja jatkuu myös ensi viikonloppuna Ranskan kilpailulla, mutta Rytkönen ja Betomik Racing ovat seuraavan kerran mukana syyskuun puolivälissä Latviassa.

– Hyvinkää on tärkeä kisa siinä mielessä, että ajotuntuma pysyy yllä. Muut MM-sarjan miehet ajavat viikonloppuna Ranskassa, mutta onneksi mekin saamme nyt pidettyä ajofiiliksen kohdillaan, Rytkönen toteaa.

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen hakee Hyvinkäältä vauhtia MM-sarjan osakilpailuihin. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Viime viikonloppuna Rytkönen oli mukana jokkiksen joukkueiden SM-kultaa voittaneessa Karvian Hirsirakentajien tiimissä. Samassa joukkueessa ajoi myös Rytkösen yhteistyökumppani Mika Liimatainen, joka on viivalla Hyvinkäällä sekä Supercar- että Autokrossi-luokassa.

Rytkösen päätähtäin on peitota ainakin kovasti vauhdillaan uhitellut Liimatainen.

– Onhan se hienoa päästä Mikaa vastaan taas ajamaan kilpaa. Kyllä se kerran kaudessa pitää kokea. Yritetään lyödä Liimataiselle luu kurkkuun. Mitään muuta tavoitetta en itselleni aseta, mutta Mika pitää voittaa, Rytkönen velmuilee.

– Rehellisesti sanottuna lähdetään ajamaan rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Pidetään hauskaa ja tietenkin yritetään löytää lisää vauhtia.