Juha Rytkönen teki huikean paluun rallicross-radoille – ”Emme ole kaukana maailman kärjestä”

Juha Rytkönen suoritti mahtavan paluun rallicross-areenoille viikonloppuna Oulussa, jossa ajettiin kovatasoisen RallyX Nordic -sarjan viides ja kuudes osakilpailu.

Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercar -autolla kilpaillut Rytkönen ylsi sekä lauantain että sunnuntain kilpailuissa palkintosijoille. Suoritus oli loistava, sillä Rytkönen oli viimeksi kisannut viime elokuussa Kouvolassa, missä hän ylsi MM-debyytissään heti toiseksi.

– Hyvä kokonaisuus, vaikka haasteitakin riitti. Saimme kuitenkin hyvän ponnistuksen aikaiseksi ja se palkittiin kahdella palkintosijalla. Emme ole kaukana maailman kärjestä, Rytkönen sanoi kisaviikonlopun päätteeksi.

Lauantaina alkuerät sujuivat Rytköseltä mollivoittoisesti, mutta välierien ja finaalin loistosuoritukset palkittiin toisella sijalla heti kolminkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin vanavedessä.

– Alkuerissä ei oikein lauantaina onnistunut mikään. Ensin sain kolmen sekunnin aikasakon, sitten tuli spinnaus ja viimeisessä erässä rengasrikko. Vaikeuksien kautta kuitenkin melkein voittoon asti!

Sunnuntaina Rytkönen oli alkuerissä koko joukon kolmanneksi paras ja sama oli tulos myös finaalin jälkeen. Edelle ennättivät toistamiseen Kristoffersson sekä sunnuntain kisan voittanut Niclas Grönholm.

– Emme ole enää kaukana maailman kärkeä. Pieniä asioita omassa ajamisessa ja auton säädöissä pitää parantaa, mutta suunta on oikea. Tästä on hyvä jatkaa kohti MM-sarjaa, Rytkönen summasi.

Rytkönen (oik.) sijoittui sunnuntain kilpailussa kolmanneksi NIclas Grönholmin (kesk.) ja Johan Kristofferssonin (vas.) perässä.

– Saimme sunnuntaina auton balanssia entistä paremmaksi. Emme ole kierrosajoissa enää kaukana sarjan kovimmista kavereista. Pitkän tauon jälkeen kaksi pyttyä lämmittää todella mieltä. Jäi oikein hyvä fiilis viikonlopusta.

Tallipomo Mikko Ikonen myhäili tyytyväisenä kisarupeaman jälkeen. Yhteistyö Rytkösen kanssa sai lähes täydellisen startin.

– Vaikean lauantain jälkeen hyvä lopputulos, ei täydellinen, mutta lähellä sitä. Saimme juuri sen, mitä tulimme hakemaan. Meillä on toimiva paketti, ja kuski on nyt ajettu sisään porukkaan, Ikonen totesi.

Rytkönen tähtää tosissaan MM-sarjaan, jossa hänellä on tarkoitus ajaa mahdollisimman monta osakilpailua. Kausi on määrä aloittaa heti avausviikonlopusta Barcelonasta heinäkuussa.

– Nyt olemme todistaneet, että meillä riittää vauhti huipputuloksiin myös MM-sarjassa. Viime elokuun suoritus ei ollut mikään sattuma. Iso kiitos jo tässä vaiheessa spotteri Topille (Toomas Heikkinen), tiimille ja yhteistyökumppaneille, Rytkönen kiitteli.