Juha Rytkönen ylsi välieriin Barcelonan MM-rallicrossissa!

Juha Rytkönen ajoi tasapainoisen ja ehjän viikonlopun uransa ensimmäisessä rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa ulkomailla.

Rytkönen ylsi kauden 2021 avauskilpailussa Barcelonassa välieriin, mutta kyyti ei aivan riittänyt finaaliin saakka. Suonenjokinen oli omassa välierässään viides, kun kolme parasta selvitti tiensä loppukilpailuun.

– Täytyy olla tyytyväinen, ettei tullut mitään isompia virheitä. Meillä oli vähän vauhdin puutetta. Yksi tärkeä kokemus on kuitenkin nyt taskussa. Vaikka vähän jäi hampaankoloon, fiilis on kuitenkin loppujen lopuksi positiivinen, suomalaistiimi Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla ajanut Rytkönen summasi.

Rytkönen nakutti alkuerissä kaikki vetonsa sekunnin sisään, joten suomalaiskomeetta otti autosta kaiken irti, mitä otettavissa oli. Alkuerissä 30-vuotias Rytkönen oli yhdeksäs.

– Auto lähti viivalta todella hyvin ja myös suorilla pysyimme vauhdissa mukana. Kurveista kun lähdettiin ulos, eroa tuli vielä liikaa. Kalusto toimi kuitenkin hyvin, ja tiimi teki mahtavasti töitä iloisella ilmeellä koko kisan ajan, Rytkönen kiitti.

Fiesta Supercarin alusta ei ollut säädöiltään täysin sopiva Barcelonan asvalttipainotteiselle radalle. Rytkönen ja tiimi tekivät paljon töitä auton parissa.

– Kaikki oli pelissä. Jokainen kaveri painoi hurjasti töitä, ja teimme kaiken, mitä oli tehtävissä. Kesken kisaviikonlopun ei voi kuitenkaan tiettyjä asioita muuttaa.

– Positiivista on, että tiedämme, mitä täytyy kehittää. Tällä kertaa vauhtimme ei vain riittänyt. Kiva olisi ollut taistella kunnolla finaalipaikasta, mutta otetaan se sitten ensi kerralla.

Betomik Racingin tiimi ja Rytkönen löivät vasta hiljattain hynttyyt yhteen, joten tärkeintä oli saada ehjä kisa alle ja kilometrit talteen.

– Olemme tällainen pieni ja pippurinen tiimi Suomesta. Aina ei ole helppoa kamppailla isoja talleja vastaan, mutta kyllä me ainakin taistelimme. Kaikilla on vähän pettynyt olo, mutta toisaalta kukaan ei tehnyt virheitä. Silloin voi olla tyytyväinen, Rytkönen sanoi.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan elokuun puolivälin jälkeen Ruotsin Höljesissä.

– Kaikilla meillä on halu olla finaalissa. Nyt meidän on tehtävä muutoksia autoon ja testattava huolellisesti. Yritetään löytää lisää vauhtia ja sitä kautta lisää luottoa itselle sekä koko tiimille, Rytkönen suunnitteli.

– Iso kiitos myös kaikille faneille. Kannustusviestejä on tullut joka tuutista. Se oikeasti antaa hyvän fiiliksen ja tuo tsemppiä. Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille. Jatketaan taistelua ja tullaan seuraavalla kerralla radalle vahvempina, Rytkönen päätti.

Barcelonan MM-osakilpailun voitti ruotsalainen Kevin Hansen ennen veljeään Timmyä. Kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson ylsi myös podiumille.