Juha Rytköselle arvokasta kokemusta Latvian MM-rallicrossista – ”Tämä raaka työvaihe on tehtävä”

Juha Rytkönen ja suomalainen Betomik Racing -tiimi tekivät ison ja tärkeän oppimatkan Latviaan viikonloppuna.

Rytkönen ei tällä kertaa yltänyt kahdessa piinkovassa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa finaaliin saakka, mutta tärkeintä oli, että Ford Fiesta Supercaria käskyttävän suonenjokisen suorituskyky tuli ulosmitattua jälleen supertähtien seurassa.

– Haastava reissu tuli tehtyä. Ei ole helppoa taistella miehiä vastaan, jotka ovat samoja ratoja ajaneet jo kymmenen vuotta. Saimme kuitenkin tärkeää treeniä ja kokemusta tällaisesta radasta, joka on pelkkää asvalttia, Rytkönen sanoi.

Suomalainen rallicross-kuljettaja nakutti tasaisen varmasti koko kisaviikonlopun, mutta kärkimiesten kyytiin ei tällä kertaa ollut asiaa. Molemmat välierälähdöt sujuivat Rytköseltä hienosti, mutta kymmenes sija oli parasta, mitä Latvian tuplaviikonloppu pystyi tällä kertaa tarjoamaan.

– On ihan mielettömän vaikeaa löytää ajotapaa tällaiselle radalle, jolla ajaa kunnolla kilpaa ensimmäistä kertaa. Muilla jätkillä on kuitenkin joka mutka hallussa ja autot viimeiseen asti viritetty. Joskus se on tämä raaka työvaihe ja oppiminen vain tehtävä, Rytkönen huomautti.

– MM-sarja on niin hiton tasainen, että siellä ei puuhastelulla pärjää. Silti on annettava iso kiitos tiimille, joka teki kovasti töitä ja varmisti joka lähtöön toimivan kaluston. Miehen pitää vain vielä treenata.

Juha Rytkönen sijoittui kymmenenneksi Latvian molemmissa osakilpailuissa. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Jotain MM-sarjan tasosta kertoo, että samana viikonloppuna Latvian radalla ajetun EM-sarjan kisan Rytkönen olisi voittanut ylivoimaisesti.

– Kaverit laskivat, että noin kolme sekuntia olisin ollut siellä voittajaa edellä. Kovimpien kaverien ja autojen kyydissä ei vain vielä pysytä. Ajaminen menee äkkiä yliyrittämisen puolelle, kun kaverit karkaavat maisemaan.

Rytkösen kausi jatkuu MM-sarjassa 9.-10. lokakuuta ajettavalla Belgian osakilpailulla.

– Siellä on vähän erilainen rata, mitä aiemmissa kisoissa, jos Ruotsia ei lasketa. Jopa soraa on luvassa sekä enemmän hitaita mutkia. Varmasti jatketaan taistelua ja pistetään kaikki likoon kuten tähän mennessä on tehty, Rytkönen summaa.

– Täälläkin oli kaikki pelissä ja tiimi teki mahtavaa työtä. Ikävä kyllä tämän parempaa suoritusta ei nyt voitu tarjota. Otetaan tästä opiksi ja tullaan entistä vahvempina takaisin.

Rallicrossin MM-sarjan pisteissä Rytkönen on yhdeksäntenä. Piikkipaikalla Latvian tuplaviikonlopun jälkeen jatkaa ruotsalainen Peugeot-kuski Timmy Hansen.