Vihdoin paluu radalle – Juha Rytkönen haastaa rallicrossin supertähdet Oulussa!

Viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa kertarysäyksellä lajin huipulle noussut Juha Rytkönen päättää pitkän kilpailutaukonsa ensi viikonloppuna Oulussa ajettavissa RallyX Nordic -sarjan osakilpailuissa.

Rytkönen ajoi viimeksi kilpaa vuoden 2020 elokuussa Kouvolan MM-rallicrossissa, jossa tuli heti MM-uran ensimmäisestä osakilpailusta komea toinen sija. Oulussa suonenjokelaisen alla on Betomik Racing -tallin Ford Fiesta Supercar.

– On tässä aika pitkään kaikkea veivattu ja odotettu asioita tapahtuviksi. Nyt on päästy jo testaamaan ja kohta ajetaan kilpaa. Jonkinlainen kivi tippuu harteilta, kun pääsee vihdoin tositoimiin. Fiilis on ihan mieletön, Rytkönen hehkuttaa.

– Betomikin auto tuntui heti hyvältä ja olemme päässeet koko ajan paremmin sen kanssa sinuiksi. Vähimmäistavoitteena on päästä finaaliin, mutta voitto se on aina mielessä, 29-vuotias rallicross-komeetta jatkaa.

Koronapandemia sotki sekä Rytkösen että monen muun suunnitelmat viime syksynä rallicrossin MM-sarjan suhteen. Uusi kausi MM-sarjassa alkaa vasta heinäkuussa, mutta myös Oulussa taso on äärimmäisen kova. Mukana ovat muun muassa lajin toinen suomalaistähti Niclas Grönholm sekä kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson.

– Sarja on ollut äärimmäisen kovatasoinen tänä vuonna. Se on hieno mittari tarkastella vauhtiamme. Tiedostamme, että finaalipaikka on kovan työn takana, mutta yhtään ei silti lähdetä nöyristelemään.

Betomik Racingin tallipomo, itsekin kovan tason rallicross-kuljettaja Mikko Ikonen, löysi nopeasti yhteisen sävelen nousevan tähden kanssa.

– Meillä synkkasi heti hyvin Juhan kanssa ja yhteistyö löytyi nopeasti. Juhalla oli tarve löytää hyvä auto, ja minä olen jo miettinyt, että voisin pikkuhiljaa ruveta pyörittämään omaa tiimiä. Asiat kieltämättä loksahtivat nopeasti kohdilleen, Ikonen paljastaa.

– Minä en tee tätä bisnesmielessä, vaan haluan mahdollisimman hyvän lopputuloksen kuten Juhakin. Kuski tekee itse tavoitteensa. Me tiiminä pyrimme tarjoamaan kaikki eväät tavoitteen täyttämiseksi.

Tarkoituksena on, että Rytkösen ja Betomik Racingin yhteistyö jatkuu tällä kaudella myös MM-sarjan puolella.

– Oulun kisan lisäksi tarkoituksena on ajaa joitakin valikoituja MM-sarjan kisoja. Taso täällä Oulussa on niin kova, että jos pärjäämme täällä, voimme lähteä tavoittelemaan isoja asioita myös MM-karkeloista, Rytkönen valaisee.

– Tämän kauden tavoitteena on käyttää jokainen näyttöpaikka mahdollisimman hyvin hyväkseen, jotta kaudeksi 2022 pääsemme kiertämään kunnolla isoja sarjoja. Iso kiitos jo nyt sekä Mikolle että kaikille yhteistyökumppaneilleni.

OuluZonen radalla ajetaan viikonlopun aikana kaksi RallyX Nordic -sarjan osakilpailua. Ensimmäinen on ohjelmassa lauantaina ja toinen sunnuntaina.